На Харківщині відкрито нафтове родовище

За попередніми даними ресурси виявленого родовища оцінюються у 290 тис. тонн умовного палива. Про це повідомляє прес-служба “Укргазвидобування”.

Промисловий не фонтануючий  приплив нафти, дебітом  4,9 м куб. на добу, отримано при проведенні випробувань на одній з свердловин Оливинівської структури, яка знаходиться на території Шевченківського району Харківської області.

Нафтовий поклад залягає на глибинах від 2100 до 2200 м. За попередніми даними, його ресурси оцінюються у 290 тис. тонн умовного палива. У пробуреній свердловині виявлено ще низку перспективних пластів вище по розрізу, що відкриває перспективи подальшої розвідки на цій площадці.

Відкриття стало наслідком переобробки матеріалів пошукового буріння,  сейсморозвідки та тривимірних побудов, з використанням новітніх технологій у програмному комплексі Petrel фірми Schlumberger фахівцями УкрНДІгазу.

Головний геолог ПАТ “Укргазвидобування” Михайло Мачужак заявив, що “намагаючись наростити обсяги видобутку наші фахівці активізують пошуково-розвідувальні роботи на всіх потенційно нафтогазоносних площах. Тільки сейсмічних досліджень за останні півроку ми провели більше, ніж за чотири останніх роки. Нарощуємо також обсяги пошуково-розвідувального буріння. Збільшення ресурсної бази – головна складова реалізації Програми 20/20 – видобутку 20 млрд м куб. газу в 2020 році”.

Залишити відповідь