Найцікавіші новини програми «Аргумент Гончарової» на минулому тижні

Право на землю гарантує українцям Конституція України і Земельний Кодекс. Але мало хто знає, як отримати земельну ділянку. Партнер правничої фірми Олександр Поліводський в ефірі «Радіо-Ера» для Аргументу Гончарової пояснив покроково, яку ділянку і де саме можна отримати безкоштовно Громадяни України можуть законно отримати землю. Розмір землі залежить від цільового призначення. Отже, українці мають право на ділянки:
– до 2 га землі – на ведення особистого сільського господарства;

– до 0,12 га землі – на ведення садівництва;

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

– будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд: у селах – до 0,25 га, в селищах – до 0,15 га, в містах – до 0,10 га землі;

– до 0,10 га землі – на індивідуальне дачне будівництво;

– до 0,01 га землі – на будівництво гаража

– для ведення фермерського господарства.

Зазначимо, що, згідно із законодавством, виділення землі безкоштовно проводиться один раз. При цьому, кожен бажаючий має право отримати земельну ділянку за кожним видом використання, причому, незалежно від місця проживання або реєстрації. Можна вибрати землю в будь-якому іншому місті або за його межами. Звичайно, землю під Києвом отримати безкоштовно навряд чи вийде, а от обзавестися ділянкою в сільській місцевості можливо

Створення українських соціальних мереж – це нонсенс, але агресора треба зупиняти – С.Мітяєв та С.Дідковський про те, чи будуть переваги від санкцій

Головний редактор сайту gagadget.com С. Мітяєв: Потрібно розрізняти, для яких розробників це дасть переваги (санкції проти російських сайтів, юридичних та фізичних осьб – ред.) та взагалі, які переваги можуть бути.
По-перше, якщо брати якісь глобальні сервіси, картографічні, приміром, то їх українські програмісти не потягнуть. Якщо говорити про якийсь бухгалтерський софт, то цей продукт не можна буде експортувати, в силу того, щоб він заточений під місцеві закони, необхідність вести подвійну бухгалтерію, а внутрішнього ринку просто не вистачить.

Але якісь сервіси, можливо, будуть затребувані і дадуть нові можливості для українських розробників. Але ці можливості існують завжди і не залежать від того, чи перекритий доступ до російських сервісів чи ні.

Якщо говорити про глобальну ситуацію, то найкращі розробники в Україні працюють не на внутрішній ринок, а на зовнішній.

Створення української соціальної мережі – це нонсенс. Соцмережа – це такий механізм, яким не можна примусити людей користуватися. Це питання не компетенції держави. Спроби побудувати соцмережу та ще й за державні кошти – це чистої води розвод.

Pr-стратег С.Дідковський: Створювати в Україні соціальні мережі – це нонсенс.

Користувачі інтернету в основному до телебачення ставляться спокійно (тому спокійно сприйняли заборону російських телеканалів – ред.) Вони його дивляться, як фонову картинку або не дивляться взагалі. Тож, на практиці користувачі інтернету це не відчули дуже сильно. При цьому певна частина населення користується поштовими сервісами, програмами, що відстежують рух на дорогах – і це певним чином їх заділо. Тобто ситуація виглядає таким чином, те, що мене стосується, мене турбує, а те, що не стосується, то – ні.

До питання блокування російських соцмереж, сайтів треба ставитися з розумінням. Якщо ми визнаємо, що Росія – агресор, то сервіси, ЗМІ, які так чи інакше належать агресору та куруються структурами, які мають стосунок до Кремля, то треба визнавати, що агресора треба забороняти і всіляко зупиняти.

Порушення строків звітування не створює для Уряду Гройсмана жодного правового наслідку – Ю. Спектор та М.Давидюк про піар-хід Прем’єра та чому він не зачитав звіт в Раді

Pаступник голови правління Неурядової Громадської Організації «Фонд сприяння конституційним реформам в Україні» Ю.Спектор: Право має визначати напрямки нашого життя, і наше життя має бути в річещі права. Але, на жаль, життя демонструє інші приклади, дуже далекі від права, і це шкодить правосвідомості звчиайних громадян.

Гройсман не може поставити питання про недовіру своєму Уряду. Він розуміє що не є суб”єктом звернення з таким поданням. Він може лише спонукати депутатів, якщо назбирається 150 підписів, ініціювати це питання.
Політолог М.Давидюк: Гройсман бере на себе певну політичну сміливість, що він ініціює у Верховній Раді, що він готовий прийти зі звітом для того, щоб проголосували за його політичну недоторканність. Питання не тільки у підтримці Гройсмана, а й відсутності альтернативи. І він цим вправно користується.

Це легалізує його сили, і дасть повторний вотум, можливо, навіть на більший спектр влади для проведення певних реформ.

Програма «Аргумент Гончарової» з ведучою Тетяною Гончаровою слухайте на Радіо Ера Фм кожного буднього дня з 17.00 до 20.00

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!