Найкорисніша капуста: чому потрібно їсти брокколі

Брокколі містить багато вітаміну С – більше ніж апельсин! – і є хорошим джерелом бета-каротину. Вітамін С виробляє колаген, який утворює тканини і кістки тіла, допомагає загоєнню порізів і ран. Вітамін С є потужним антиоксидантом і захищає організм від шкідливих вільних радикалів. Пише “Наша мама”.

Також брокколі містить вітаміни В1, В2, В3, В6, залізо, магній, калій і цинк.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

На відміну від інших сортів капусти у брокколі є сполучення сульфорофан – це з’єднання сірки, яке може знижувати ризик захворювання деякими видами раку.

Брокколі містить такі каротиноїди, як лютеїн і зеаксантин, які в дослідженнях в 2006 і 2003 роках були пов’язані зі зменшенням ризику вікових порушень зору, таких як катаракта і дегенерація жовтої плями.

 

Фото: з відкритих джерел

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!