Найкорисніші види варення
Якщо ви слідкуєте за фігурою, але солодкого дуже захотілось – сміливо вживайте домашнє варення! Адже воно має безліч корисних якостей.
Зокрема:
Обліпихове. Прекрасний антиоксидант, адже містить багато аскорбінової кислоти. Крім того, в обліписі повно фітонцидів, які є природним антибіотиком (особливо актуально восени).
Варення з журавлини. Має багато корисних властивостей. Лікарі радять вживати цей продукт сердечникам, а також тим людям, у яких слабкий шлунок. Журавлина корисна при підвищеному рівні шкідливого холестерину, високому тиску, а ще здатна запобігти виразці шлунка.
Варення з чорноплідної горобини. Підходить гіпертонікам. До того ж, цей продукт добре знімає фізичне і розумове навантаження.
Сливове варення. Багате на вітамін Р і вітаміну К, який допомагає при тромбозі.