Неплатників за спожитий газ чекають судові позови

Борги клієнтів ТОВ «Дніпропетровськгаз Збут» на сьогодні перевищують 700 мільйонів гривень. Серед споживачів є злісні боржники, які не платять за газ впродовж двох і більше місяців.

Під час карантину компанія  не припиняє газопостачання жителям області та не нараховує пеню за невчасну оплату рахунків. Проте і споживачі мають бути відповідальними і розуміти, що «комуналка» не на карантині. За спожите блакитне паливо потрібно розраховуватися вчасно.

У разі несплати заборгованості, компанія вимушена буде передати справу до суду. У зв’язку з чим борг кожного неплатника збільшиться на суму судового збору, а саме 2 270 грн, та на 3% річних та інфляційних втрат. На сьогоднішній день майже 4 тисячі справ вже розглядаються у суді.

ТОВ «Дніпропетровськгаз Збут» купує газ лише у надійних постачальників і має вчасно розраховуватися з ними за придбане блакитне паливо. Багатомільйонні борги ставлять під загрозу систему стабільного газозабезпечення населення.

У компанії нагадують: для того, щоб легко платити за газ, дізнаватись про стан рахунку, швидко передавати показники лічильника, споживачі можуть використовувати зручні онлайн сервіси:

  • Особистий кабінет на сайті 104ua;
  • Чат-бот 7104ua у Viber;
  • Чат-бот 7104ua у Telegram;
  • Мобільний додаток 104 Mobile для Android або 104 Mobile Light для iOS.

фото: з відкритих джерел