Новий номер «Вістей Придніпров’я»: читайте про святкове і серйозне

У новому номері газети «Вісті Придніпров’я» ви дізнаєтесь про електронні рецепти в лікарнях України,  будівництво інклюзивного парку у Дніпрі та акцію «Первоцвіт-2018».

Ексклюзивно про те, як створюють писанки

«Кажуть: «У нас – не писанковий регіон». Говорять так, бо мало знають про свої традиції», – зауважує філологиня й писанкарка Юлія Датченко. Вона вже багато років не лише створює авторські писанки, але й вивчає традиції цього декоративно-ужиткового мистецтва та відтворює ті з них, які виготовлялися саме на Катеринославщині з кінця ХІХ століття. Побачити їх можна на виставці писанок і витинанок майстрині, що відкрилася у Художньому музеї. Про все це Юлія Валентинівна розповіла в ексклюзивному інтерв’ю «Вістям».

Актуально

Змінились правила паркування – водіям варто бути уважними

Тема тижня

Селяни в очікуванні нових молочних стандартів. Які зміни відбудуться, розбирались журналісти «Вістей».

Дніпро готується до Великодня

8 квітня в Дніпрі, як і по всій Україні, відзначать найбільше свято для православних християн – Великдень. Напередодні поліція і рятувальники нагадали жителям і гостям міста про правила безпеки.

Аматорська творчість

У районному Будинку культури пройшов перший Міжрайонний фестиваль-конкурс дорослої аматорської творчості «Струни душі-2018», присвячений 95-річчю заснування району, в якому взяли участь самодіяльні артисти Васильківщини та Покровщини від 20 до 80 років.

Розписані страусині яйця

У Дніпровському будинку мистецтв відкрилася Всеукраїнська виставка «Мистецькі атрибути Великодніх свят». На ній представлено понад 540 робіт.

«Dolce far niente» гідно представив область

У березні талановитий, енергійний та молодий колектив «Dolce far niente» Божедарівської ОТГ узяв участь у V Всеукраїнському фестивалі-конкурсі хорового співу та інструментальної музики «Галицькі Самоцвіти», що відбувався у Львові. Учні та викладачі гідно представили Дніпропетровщину.

Роман Цимбал створює картини з моху

Для того, щоб створити малюнок, зазвичай використовують олівці, акварель або масляні фарби і навіть пісок. Але люди, які люблять творчість і декор, знаходять все нові і нові «компоненти» для своїх картин. Так, дніпрянин Роман Цимбал як інструмент використовує мох. «Вісті» ексклюзивно поспілкувалися з «живописцем» і дізналися, як довго може зберігатися така «картина» і скільки часу йде на її створення.

Рецепти від «FARTUK»

Сьогодні в нашій постійній рубриці «Рецепти» ексклюзивно з читачами «Вістей» своїми коронними стравами ділиться команда студії творчості і кулінарії «FARTUK».

Також до вашої уваги новини світського життя, цікавий сканворд, поради, гороскоп та історичні факти тижня.

Не пропустіть газету у відділеннях «Укрпошти» та у розповсюджувачів, а також завітайте на наш сайт vesti.dp.ua – там ви знайдете ще більше цікавої інформації. Для того, аби завжди бути в курсі новини Дніпра, області та світу, приєднуйтесь до нас у соціальних мережах.

Instagram — https://www.instagram.com/visti.dpua/,

Facebook — https://www.facebook.com/vesti.pridneprovia,

Twitter — https://mobile.twitter.com/vistidnipо,

Нагадуємо, що триває передплата на «Вісті Придніпров’я», яку ви можете здійснити у будь-якому почтовому відділенні області.

Передплатний індекс: 41804

*вівторок, четвер (з ТV-програмою)

1 міс.- 23,05 грн.
3 міс. – 67,75 грн.
6 міс. – 131,90 грн.
Або у відділі передплати газети «Вісті Придніпров’я» за телефоном (056) 778-21-44 або електронною поштою t.ovchatova@gmail.com