Новий закон Зеленського: поновлення військових у званні

Президент України Володимир Зеленський підписав закон, що передбачає відновлення військовослужбовців у їхніх колишніх званнях під час воєнного стану. Про це стало відомо з картки законопроєкту на сайті парламенту.

Закон спрямований на поновлення у званні тих військовослужбовців, які були позбавлені його у дисциплінарному порядку. Це здійснюється з метою ефективного використання їхніх професійних та організаторських здібностей, військової та спеціальної підготовки, а також бойового досвіду під час дії воєнного стану.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Документ передбачає, що офіцери, які втратили свої військові звання у дисциплінарному порядку, можуть бути поновлені у цих званнях незалежно від посади, яку вони обіймають, за умови позитивної атестації. Відповідні накази видаватимуться начальниками, у підпорядкуванні яких проходять службу ці офіцери, або їхніми вищими начальниками у разі відсутності прямого керівника.

Згідно з текстом документа, повторне позбавлення військового звання до моменту поновлення офіцера у колишньому званні та присвоєння йому чергового звання не допускається.

Офіцери, поновлені у військовому званні, матимуть право на всі передбачені законом привілеї та пільги відповідно до свого звання.

Закон має на меті забезпечити комплектування Збройних Сил України професійно компетентними офіцерами з реальним бойовим досвідом, що, в свою чергу, посилить оборонний потенціал держави.

фото з відкритих джерел

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!