Новини ММА: що цікавого відбулося в UFC у 2023 році

Минулий рік в найпопулярнішому промоушені MMA виявився досить цікавим та насиченим. Глядачі побачили велику кількість яскравих боїв з чималим процентом сенсаційних результатів. Вистачало й шоубізнесу, починаючи з обговорення сімейних розборок президента UFC Дани Уайта та закінчуючи кількамісячним авансом дуелі Марка Цукерберга з Ілоном Маском. Але головні новини ММА передусім пов’язані зі спортом. Події, які варто згадати:

  • Алекс Перейра став найшвидшим чемпіоном у двох вагових категоріях. Навесні бразилець втратив пояс в середньому дивізіоні та був вимушений піднятися в напівтяжі під тиском керівництва UFC. Двох перемог над Яном Блаховичем та Іржі Прохазкою вистачило для завоювання нового титулу. Таким чином, Перейра став самим швидким чемпіоном у двох вагових категоріях за всю історію промоушену.
  • Провали Колбі Ковінгтона, Камару Усмана та Бенеіла Даріуша. Ковінгтон програв Леону Едвардсу, Усман — Едвардсу та Хамзату Чимаєву, Даріуш — Чарльзу Олівейрі та Арману Царукяну. Бійці, які ще на початку року вважалися справжніми зірками, закінчили його у статусі невдах.
  • Тріумфальне повернення Джона Джонса. Перших новин ММА про повернення легендарного бійця в октагон довелося чекати три роки. 36-річний ветеран дебютував у важкій вазі боєм проти ексчемпіона Сіріла Гана. Для отримання титулу Джонсу знадобилося менше ніж 3 хвилини.
  • Шість нових чемпіонів. Крім Перейри та Джонса, володарями поясів стали Шон О’Меллі, Шон Стрікленд, Алешандре Пантожа та Алекса Грассо. Деякі з цих переможців виявилися зовсім неочікуваними.

Звісно, це лише вершина айсберга. По-справжньому цікавих подій у світі змішаних єдиноборств минулого року було набагато більше.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Новини ЮФС: відкриття року

До головних сенсацій року насамперед варто віднести Шавката Рахмонова та Ілію Топурію. Казахський боєць став реальним претендентом на титул у напівсередній вазі після перемог над Джеффом Нілом і Стівеном Томпсоном. Топурія, що представляє Іспанію, влітку здолав Джоша Еммета та близький до чемпіонського бою у напівлегкій категорії. Новини ЮФС за 2023 рік також зафіксували стрімкий прогрес наступних бійців:

  • Жаїлтон Алмейда (важка вага);
  • Бенуа Сен-Діні (легка);
  • Мухаммад Мокаєв (найлегша);
  • Халіл Раунтрі (напівважка);
  • Тацуро Таіро (найлегша);
  • Іан Гаррі (напівсередня).

Для представників України в UFC рік виявився не дуже вдалим. Ігор Потєря після січневої перемоги над Маурісіо Хуа, яка стала для киянина першою у промоушені, програв Карлосу Ульбергу та Родольфо Беллато. З приємних для українця новин ЮФС можна відзначити визнання бою з Беллато найкращим за вечір та отримання досить солідної грошової винагороди. Денис Бондарь у червні поступився Карлосу Ернандесу. Були помічені в октагоні UFC 2023 й українські жінки. Марина Мороз у серпні програла свій бій бразилійці Карин Сильві. Залишається сподіватися, що новий рік виявиться більш щедрим на яскраві перемоги українців.

Автор sport.ua: Сергій Циба

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!