Олег Кужман: Сільська школа – пріоритет для влади

Всій Україні відома нещодавно збудована у Солоному опорна школа. Вона і насправді вражає не лише яскравим зовнішнім виглядом, а і сучасними стандартами освіти. Та є у районному центрі ще одна, так звана школа №2, яка називається Солонянська гімназія. Тут здобувають  дев’ятирічну освіту 252 учні, для яких працює 34 вчителі. Саме цю школу відвідав перший заступник голови обласної державної адміністрації, депутат обласної ради Олег Кужман.

 Школа, відкрита у 1963 році, звичайно, потребує ремонту. І його тут розпочато – замінено більшість вікон, облаштовано сучасні санвузли, нині триває ремонт центрального входу.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

   – Такі перетворення, – зазначив Олег Кужман, – стали можливі завдяки реформі децентралізації. Частину коштів виділила  Солонянська об’єднана територіальна громада, частина коштів на модернізацію  класів і забезпечення їх сучасним обладнанням взяла на себе  область і держава. На цьому зупинятися не будемо. У подальшому планується оновити обладнання шкільної їдальні та ремонт покрівлі.

 «Для влади – кожна школа важлива, – наголосив перший заступник голови обласної державної адміністрації  О.М. Кужман, – і наше завдання перетворити кожну школу на сучасний заклад освіти».

 До речі, у гімназії вчаться не лише школярі райцентру. Автобусом щодня підвозять діток з навколишніх сіл – Широкого,  Аполлонівки, Надіївки та інших. Шкільний автобус – новенький і комфортний.  Всього Солонянська ОТГ має шість таких автобусів. «Це все – переваги децентралізації», – вважає її  голова  Михайло Копейко.

Завітав Олег Кужман і до Башмачки.  Ознайомився з роботою загальноосвітньої середньої школи. Олег Миколайович обговорив з педагогами впровадження програми «Нова українська школа». А ще у найближчий час він допоможе оновити спортивний інвентар. Перший заступник голови облдержадміністрації  завітав також до дитячого садка, який відвідують понад 30 юних мешканців Башмачки.  Не дивлячись на те, що приміщення дитсадка не нове – тут панує надзвичайно затишна атмосфера, створена дбайливими руками колективу під керівництвом завідуючої Любові Любченко.

«Відразу помітно прагнення всіх працівників закладу створити для діток комфорт. Ці люди не шкодують себе в роботі, дарують часточку душі кожному вихованцю», – зазначив Олег Кужман і повідомив, що в нинішньому році розпочнеться повна реконструкція закладу. У садочку буде три групи на 20 чоловік і одна спеціалізована, розрахована на дітей з особливими потребами. Кошти на повне оновлення дитсадка виділяють з обласного бюджету.

За рахунок коштів обласного бюджету також розпочато капітальні ремонти дитсадків у Новопокровці і Привільному. Модернізовані опалювальні системи у Незабудинській, Привільнянській, Іверській, Березнуватській, Петриківській, Багатській і Аполлонівській школах. У 17 школах Солонянського району оновили оргтехніку, спортивний інвентар, обладнання для ігрових майданчиків.

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!