Осінь – час для вживання жирних продуктів
З настанням перших холодів у вашому раціоні повинні з’явитись жирні продукти. Сало разом з іншими продуктами, що є джерелом тваринного жиру, корисно їсти восени в помірній кількості. Такі продукти дають більше ситості та сприяють термогенезу, повідомляє “Країна здоров’я“.
Також медики дають пораду вживати жирні кисло-молочні продукти. За відсутності зайвої ваги, страви на обід і на вечерю, повинні містити складні вуглеводи разом з тваринним білком і невеликою дозою вершкового масла або олії. Якщо зайві кілограми присутні, то після п’ятої години вечора вуглеводи і жир вживати не слід. Краще обмежитися білком разом із овочами.
Крім цього, восени організм повинен отримувати вітаміни. Зверніть увагу на достатнє споживання вітаміну D. Середньодобова доза – це 5-10 тисяч МО.
фото із відкритих джерел