Парк на Дніпропетровщині прикрасили канадські клени

Процес озеленення міста Покрова Дніпропетровської області не припиняється. На часі – висадка декоративних дерев. Повідомляють у прес-службі Покровської міської ради.

За період існування вже оновленого парку, а це останні два роки, вже висаджено понад 1300 декоративних кущів, серед яких барбарис, бирючина, самшит, тисячу кущів барвінку, 193 клени, 18 горобин, близько 70 лип, двадцять дубків, близько 30 сосен. Територія оживає молодими насадженнями, більшість з яких прекрасно перезимувала і вже влітку радувала цвітом і навіть плодами.

Все це частина ландшафтного планування, де головну роль відіграє зелене зонування. Невід’ємна частина паркового простору, що підкреслює неповторний шарм місць тихого й активного відпочинку.
Як підкреслюють працівники парку, перевага надається красі рослин і довговічності. Канадський клен належить саме до таких видів. Він невибагливий, а за віком – рекордсмен, може прожити 400-500 років, вражаючи своєю мальовничістю. Його багряна крона стає прикрасою, не залишається непоміченою.

Висаджені минулоріч молоді деревця вже радують містян, восени вони додають яскравих фарб центральному парку.  Днями до них додалися ще 20 кленів, і це тільки початок. Робота з озеленення – продовжується, молоді деревця з’являться у парку та містом, створюючи неповторний образ Покрова.