Перестиглі банани приховують небезпеку
Супермаркети пропонують нам дуже великий вибір бананів – жовті, зелені, міні-банани, а також з чорними точками і перезрілі. Є особливий сорт бананів, які мають на своїй шкірці чорні цяточки – але їх до нас не завозять.
Якщо ж ви побачили на вітчизняних ринках подібні банани, швидше за все – чорні точки свідчать про те, що продукт вже не першої свіжості.
Банани, які тільки-тільки потрапили в супермаркет, мають жовту шкірку з відтінком зелені. Через 2-3 дні, шкірка повністю жовтіє, через тиждень – на ній з’являються чорні плями. Якщо плід під час транспортування піддавався переохолодженню – чорні плями і смуги з’являться набагато раніше.
Такий банан ховає багато небезпек – ви можете легко отруїтися, особливо влітку – коли в тріщинах шкірці банана можуть розмножуватися мухи-дрозофіли. У цьому і криється основна небезпека. Харчуючись плодом, муха одночасно виробляє кладку яєць. Помітити це відразу ж неможливо, але якщо заражений банани залишити в поліетиленовому пакеті, то через кілька днів можна побачити безліч личинок на плодах. У будь-яку пору року при виборі бананів, звертайте увагу на цілісність плода.


