Перлини року – з Дніпропетровщини!

Справжню українську перлину – найдорожчу у світі білу ікру несуть середземноморські равлики на фермерському господарстві «Здравлик» у Дніпропетровській області.

Це не тільки коштовний український експорт, а і нові смакові рішення для сучасних українських страв.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Здравлик

 

 

 

З давніх часів забезпечені гурмани прагнуть покуштувати всі нові і нові екзотичні страви з усього світу.

М’ясо середземноморських равликів давно є визнаним делікатесом європейської кухні і не тільки. У місцевих ресторанах старого світу це не екзотика, а цілком звичайне традиційне блюдо. Але ось про такі ласощі, як ікра равликів, напевно, чули далеко не всі, а спробувати довелося одиницям…

Ікра равликів – делікатесний вид ікри, що складається зі свіжих оброблених яєць сухопутних равликів. В англомовних текстах делікатес фігурує під романтичною назвою «Перлинки Афродіти» і неспроста.

Багато прославлених шеф-кухарів з усього світу використовують ікру равликів для створення своїх різноманітних кулінарних шедеврів.

На столі ікра равликів буде доречна як закуска до ігристих вин, біла ікра додається в супи, також подається і іншими способами. Найбільш поширені грінки або тарталетки з ікрою і сметаною. Можна подавати її в салатах, бульйонах, а також в якості основного блюда до легких та міцних алкогольних напоїв. Дуже смачно і у вигляді традиційного ікряного бутерброда на чорному хлібі з м’яким вершковим маслом.

Біла равликова ікра – афродизіак, відомий з часів стародавньої Греції.

У наш же час ікру равликів можна спробувати тільки в престижних ресторанах Франції, Греції, Іспанії, Японії, США та інших країн світу.

Спробуйте і Ви смак дощового літа, осіннього гриба і морських перлин!

Равлики відкладають ікру один раз на рік. Стандартна кладка становить приблизно 100 ікринок, вагою всього 4 грами, кожна розміром 4 мм. Для отримання невеликої баночки екзотичної ікри доводиться докласти багато зусиль.

На спеціалізованих равликових фермах равлик відкладає яйце в спеціальний грунт, звідки ікра і відбирається – це частина технології виробництва равликової ікри.

Складність цього процесу, вкрай низька несучість і висока вартість маточного поголів’я середземноморського равлика Helix aspersa Muller і Helix aspersa Maxima пояснює високу ціну готового продукту – засоленої равликової ікри.

Ікра середземноморського равлика – по праву є найдорожчою ікрою в світі, середній чек в Європі сягає 300 євро за 100 г, в Україні у два рази дешевше.

Здравлик

Біла ікра продовжує життя. Вживання делікатесу позитивно впливає на організм людини, через колаген, що міститься в равликовому білку муцині (максимально його саме в ікрі середземноморського равлика) процес старіння дещо сповільнюється, тому тривалість життя збільшується.

Ікра підвищує інтелект. Більшість експертів погодяться з твердженням, що завдяки присутності в раціоні равликової ікри – розумові здібності людини поліпшуються. До того ж з клітин середземноморського равлика і їх яєць, виготовляють лікарські препарати для лікування складних захворювань головного мозку.

Равликову ікра покращує стан шкіри, все через той же колаген, який живить клітини, таким же ефектом володіє, наприклад слиз равликів.

Ікра відновлює сили. Вся справа в тому, що в будь-якій ікрі міститься достатня кількість легкозасвоюваних білків, які насичують організм і заряджають його енергією, а в білій равликової ікрі – більш ніж, при значно меншій енергетичної цінності.

Біла ікра підвищує потенцію і сприяє зачаттю дитини. Як і м’ясо равликів, біла ікра середземноморського равлика є одним з найпотужніших афродизіаків, першими це властивість білої ікри помітили, ще стародавні греки. Все через склад вітамінів та унікальних амінокислот.

Біла ікра містить незліченну кількість корисних мінералів і мікроелементів, очолюючи при цьому піраміду дієтичного харчування. Навіть 60 грам білої ікри людині вистачить на один тиждень голодування, щоб в організмі не утворився дефіцит будь-яких компонентів крові.

Як правильно вибирати білу ікру:

– важливий склад: ікра середземноморської равлики (це Helix aspersa Maxima або Helix aspersa Muller);

– на банці з равликовою ікрою встановлюється дата виробництва продукту (MFG), а не дата реалізації, термін зберігання пресервованої ікри: 3-6 місяців, консервованої: 10-12 місяців;

– щоб перевірити свіжість ікри, слід викласти кілька ікринок на тарілку, ікринки повинні бути стрибучими і легко заходитися (це зовнішня відмінність від рибної ікри), причому ікринки не просто утримати на бутерброді, зовні ікринки схожі на перлини;

– біла равликова ікра не має сортності, вона є преміум-продуктом і вся – вищого сорту (сорт вищий, перший або другий на банці не вказують);

– колір: відтинки білого – біла перлина, біло-ніжно-рожева перлина, допускається деякі потемніння ікринок, до кольору сірої перлини.

Елітні виробники (ультра преміум-продукт) вказують категорію білої ікри по допуску кольору ікринок: 0 – темні перли (Darkest), 00 – середній: ніжно рожеві перлини, світло-сірі перлини (Medium tone), 000 – найсвітліші перли (Lightest), 000 – особливий відбір ікринок, це сама дорога ікра.

Ікра середземноморського равлика «Перлинки України», виробництва ФГ «Здравлик»

Ікра середземноморського равлика Helix aspersa Maxima «Перлинки України», і «Almaz» (експортна назва) української компанії «Здравлик» – пресервована,  не пастеризована, еко-продукт.

Виготовляється за власним технічними умовами компанії
(ТУ У 10.2- 41756618-001: 2018)

У складі тільки ікра равликів Helix aspersa Maxima та сіль, без консервантів, без ГМО.

Улиточная икра Перлинки України

Упаковано у сухому вакуумі.

Термін зберігання такої ікри:  до 6 місяців, при t + 3С, + 4С.

Випускається в скло банках 100 г, 30 г та 20 г.

Має сертифікат: ISO 22000:2005

 «Сьогодні в професійній кухні потрібні нові смакові рішення – і це як раз біла равликова ікра! В Україні біла ікра ще дивина, і одночас, вже родзинка високої кухні», – розповідає ікорний експерт Іван Благодельський. – А нещодавно з’явилася і в торгівельних мережах України!

В Україні поки не існує культури споживання як равликів, так і равликової ікри, а дарма – це одні з найбільш дієтичних продуктів харчування! До того ж, в унікальному білку равлика – муцині –  міститься колаген. Найбільше його в білій ікрі середземноморського равлика.

Абсолютно ясно, що в найближчі рік-два ікра середземноморського равлика стане поширеним, затребуваним, хоча і преміум-делікатесом і в нашій країні.

Біла ікра – преміум-делікатес. Її мало і вона дорога. Світове виробництво білої  ікри обмежено, а виробників можна перерахувати на пальцях».

Український виробник білої ікри – равликове  фермерське господарство «Здравлик» пройшли через всі три стадії впровадження інновації:

1 – «Цього не може бути» (опоненти скептично ставилися до успіху тваринницької равликової ферми в Україні і тим більше до розвитку цілої галузі).

2 – «У цьому, щось є» (задумалися шефи українських кухонь, познайомившись з новим продуктом –перлинками, розраховуючи пограмовки до модних страв).

3 – «Відмінно! Тільки так і повинно бути!» (Дієтичний, гастрономічний і косметологічний інтерес – відбувся). Технологи торгівельної марки «Здравлик» домоглися ніжного засолу і тонкощі стінки ікринок, це світові критерії продукту. Нові ласощі сподобалися гурманам і ТМ «Здравлик»  готова радувати прихильників корисної кухні і шанувальників свіжих вражень!

Подаруйте своїм коханим людям і собі – коханим, до свят, нові смакові  відчуття – смак дощового літа, осіннього гриба та морської перлини…

Де можна придбати білу ікру?

– на офіційному сайті торгівельної марки «Здравлик» з доставкою спец.поштою: zdravlyk.prom.ua ;

– в торговому будинку Сaviar.menu;

– в преміум-торгівельних мережах країни

Улиточная_икра_Здравлик

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!