Петро Порошенко: “Конституція – це Основний закон України”

Цьогоріч під час виступу на урочистому заході з нагоди Дня Конституції України Президент Петро Порошенко наголосив, що вже стало доброю традицією вшановувати українську Конституцію в День Конституції біля пам’ятника славетному українському гетьману, соратнику Мазепи Пилипу Орлику. Цей гетьман – автор першого в історії України, а може й першого в світі, конституційного акту. Акту, який закріпив демократію, закріпив владу народу. «Політична еліта України, на мою думку, достатньо нешанобливо ставиться і не дуже обережно поводиться з Конституцією, що й стало однією з причин тих криз та випробувань, які випали на долю нашої держави. Впевнений, що це має стати дуже серйозним уроком для нинішніх і майбутніх політиків. Не можна політичну систему, форму правління, державний устрій змінювати на догоду поточній кон’юнктурі. Не можна змінювати Конституцію під конкретних осіб. Це – Основний закон України», – зазначив Глава держави.

Також Петро Порошенко наголосив на важливості відображення в Основному законі України позиції по Криму.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

«Ще одні важливі зміни до Конституції – це є відображення в Конституції Криму», – зазначив Петро Порошенко. Він закликав Конституційну комісію активізувати роботу з підготовки відповідних пропозицій.

«І Рефат Чубаров, Голова Меджлісу кримськотатарського народу, який зараз тут присутній, ми просимо, щоб Конституційна комісія активізувала свою роботу і якнайшвидше передала проект на розгляд народним депутатам. Рефат, ми разом в цьому питанні. І не тільки в цьому», – сказав Президент.

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!