Підприємства Дніпропетровщини сплатили понад 1,9 млрд грн податку на прибуток до держбюджету

Протягом перших чотирьох місяців 2024 року платники податків Дніпропетровської області значно збільшили свої внески до загального фонду державного бюджету, сплативши понад 1,9 мільярда гривень податку на прибуток підприємств. Ця сума на 63,6% перевищує показники січня-квітня 2023 року, що в абсолютних цифрах становить зростання на 746,7 мільйона гривень.

Наталя Федаш, в.о. начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області, висловила подяку місцевим підприємцям за своєчасну сплату податків та зборів. Вона також нагадала про важливість авансових внесків з податку на прибуток, які дозволяють зменшувати податкові зобов’язання підприємств в межах нарахованих сум за звітний період, згідно з базовою ставкою, встановленою Податковим кодексом України.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

У випадках, коли сума авансових внесків перевищує нараховані податкові зобов’язання за рік, перевищення не переноситься на наступні звітні періоди і не підлягає поверненню як надмірно сплачені податкові зобов’язання.

Значне зростання податкових надходжень від підприємств регіону свідчить про покращення бізнес-клімату в Дніпропетровщині та зростання ефективності податкової системи, що сприяє стабілізації економічного стану в регіоні.

фото з відкритих джерел

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!