Після опівночі бойовики 10 раз відкривали вогонь – штаб

Увечері 13 січня бойовики 70 разів порушили режим припинення вогню в зоні АТО. Про це прес-центр штабу АТО повідомляє на сторінці в Facebook.

«Після 18.00 години бандити не припинили обстрілювати зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів та гранатометів позиції українських військ біля Донецька та Горлівки. Найгарячіше було біля населеного пункту Піски, Опитне, Авдіївка, Мар’їнка, Новгородське, Зайцеве та Майорськ», – йдеться в повідомленні.

Крім того, українські опорні пункти в районі Опитного і Зайцевого потрапили під вогонь 82-мм мінометів. Поблизу Новгородського і Майорського працювали також снайпери бойовиків.

«Режим “повної тиші”, про дотримання якого вчора знову було домовлено у Мінську, супроводжується виключно в односторонньому порядку – силами АТО», – підкреслили в штабі.

Бойовики після півночі вже не менше 10 разів застосовували зброю проти українських військових. Зокрема, зі стрілецької зброї вони обстрілювали сили АТО неподалік Пісків та Верхньоторецького, з автоматичних станкових гранатометів – поблизу Опитного, з підствольних гранатометів – поруч з Новгородським, біля Зайцевого застосовували крупнокаліберний кулемет.

На Луганщині та Маріупольському напрямку обстановка залишалася спокійною.

Залишити відповідь