Піца: традиції та цікаві факти

Якщо хочеться поласувати смачненьким, на думку спадає саме піца. Ця страва — найпопулярніша їжа з доставкою, яку замовляють у всьому світі. Багатоманіття рецептів, великий вибір начинок, неповторний смак — все це є секретами її популярності. У нашій статті ми поговоримо про традиції приготування більш детально, розглянемо цікаві факти про піцу. А ще — розкажемо, яка піца в Хмельницькому найкраща.

Традиції приготування піци

Для справжньої італійської піци потрібно вибирати тільки найсвіжіші та найсмачніші інгредієнти. Використовують якісну моцарелу, смачний томатний соус, оливкову олію і, звичайно ж, свіжі овочі та спеції.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Тісто — це основа піци, і його приготування — справжнє мистецтво. Традиційне італійське тісто готують з дріжджів, борошна, оливкової олії, води — без зайвих інгредієнтів. Секретом ідеальної піци є правильна температура печі, в якій вона випікається. Найкращий вибір — випікати піцу в дров’яній печі, тоді вона набуває неповторного смаку та аромату.

У різних країнах та регіонах світу її рецепти можуть відрізнятися кардинально. Наприклад, в Італії популярна традиційна неаполітанська піца з томатами, моцарелою, оливковою олією та базиліком. А ось у США її виготовляють з додаванням різних інгредієнтів, таких як пепероні, шинка, ананас і навіть кукурудза.

У Японії та Кореї піцу готують з морепродуктами, соєвим соусом та рисовим тістом. В Індії до страви додають каррі та масалу. Аргентинці, відомі своєю любов’ю до м’яса, створили власний варіант піци з величезною кількістю різних видів м’яса.

64e353049469d.webp

Цікаві факти про піцу

А тепер — трохи цікавого про улюблену страву:

  • Найдорожча піца у світі коштувала $12 000. Її приготували у Нью-Йорку. До складу страви входили такі компоненти, як ікра та трюфелі.
  • Гігантська піца. Світовий рекорд за найбільшу піцу належить команді кухарів у Римі. Вони приготували піцу з діаметром понад 40 метрів!
  • Піца в космосі. Астронавти теж можуть насолоджуватися піцою! Перша піца була доставлена на Міжнародну космічну станцію у 2001 році компанією Pizza Hut.
  • Гавайську піцу вперше приготували в Канаді. Її винайшов грек Сем Панопулос. Ця страва швидко стала популярною у світі, але в Італії її не полюбляють і готують ну дуже рідко.

І наостанок — про те, де можна замовити піцу в Хмельницькому. Адже ми впевнені, що ви сильно зголодніли, читаючи нашу статтю. Великий вибір страв чекає на вас в Pronto. Швидка доставка з ресторану працює у будь-який куточок міста. Обирайте піцу, яка вам до смаку, та насолоджуйтеся!

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!