Пляж у Дніпрі може отримати престижну відзнаку

У Дніпрі міський пляж на Монастирському острові має усі шанси отримати міжнародний сертифікат якості «Блакитний прапор». Ця відзнака надається найбільш екологічним та безпечним пляжам і причалам різних країн світу.

Щоб отримати нагороду, пляж повинен відповідати понад 30 критеріям. Серед них: чиста вода й узбережжя, наявність рятувальних постів, медичного пункту, урн, туалетів, інформаційних табло, інфраструктура для маломобільних тощо. Пляж на Монастирському острові відповідає суворим критеріям програми «Блакитний прапор» на 90 %.

До міста вже приїздила комісія, яка оглянула пляж. За результатами цього візиту отримано офіційний статус кандидата. За більшістю критеріїв пляж відповідає вимогам. На пляжі регулярно і ретельно чистять пісок, двічі на тиждень проводять аналіз питної води та води з Дніпра Також є медичний супровід, рятувальники, інформаційні табло, роздягальні тощо.

Цього сезону мають вдосконалити ті критерії, які залишилися. Їх небагато: встановити модульні туалети, додаткові навіси, створити відповідні умови для маломобільних груп населення.

Протягом сезону без попередження можуть приїжджати представники міжнародної комісії для перевірки виконання умов програми. Якщо все буде добре, то вже наступного сезону Монастирський отримає той самий «Блакитний прапор»: місце вносять до туристичного списку світу, як рекомендоване для відвідування.