Поливний сезон: скільки мешканцям Дніпра доведеться платити за водопостачання

У Дніпрі поливний сезон розпочинається з 15 квітня і триває до 15 вересня. Нарахування за послуги водопостачання з урахуванням вище зазначеного торкнеться лише мешканців приватного сектору. Про це повідомила начальниця управління водозбуту КП «Дніпроводоканал» Ольга Дробчак.

«Нарахування здійснюються відповідно до технічної документації. Тобто у кожного власника будинку у приватному секторі є технічний паспорт, де вказано площу відкритого або закритого ґрунту. Використання води у поливний сезон розраховується так: на відкритий ґрунт – 8 літрів на добу на 1 кв. м, на закритий – 5 літрів на добу на 1 кв. м. Тариф помножується на кількість квадратних метрів та на коефіцієнт опадів, що випали. Його ми отримуємо щомісяця від Гідрометцентру. Якщо сезон засушливий, то коефіцієнт буде вищим, це вплине на вартість і навпаки», – розповіла Ольга Дробчак.

Також вона додала, що здебільшого спірні питання, які виникають у споживачів, пов’язані із площею поливу. Часто вона є меншою, ніж вказано у технічній документації.

«На сьогодні переоформити технічну документацію достатньо складно або фінансово затратно для деяких споживачів. Оптимальний вихід – встановити прилад обліку використаної води. Коли люди здійснюють оплату згідно з показниками лічильника, то всі спірні питання щодо поливу відпадають. Скільки використав води, за стільки й заплатив. Відповідно людина економить свої кошти і раціонально використовує водні ресурси», – підсумувала Ольга Дробчак.

Наразі у місті залишається лише 7 тисяч будинків, де не встановлені прилади обліку. Тому саме їх торкнеться питання розрахування використаної води у поливний сезон. Усі інші платитимуть за спожиту воду згідно із показниками лічильників.

 

Фото: pixabay