Польський дизайнер вирощує їстівну упаковку для харчів

Роза Януш – польський дизайнер – створила органічну їстівну упаковку для їжі. Альтернативу пластиковим упакуванням Роза придумала під час свого дипломного проекту. Органічний матеріал для упакування їжі назвали “Скоби” (Scoby), і його можна з’їсти або використовувати як добриво, повідомляє “Радіо Максимум”.

“Виготовлення упакування більше не буде забруднювати середовище, а тільки збагачувати його”, – розповіла Януш виданню Dezeen.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Скоби – це плівка, зроблена з бактерій і дріжджів шляхом ферментації. Вона вирощується в невеликих контейнерах при кімнатній температурі протягом двох тижнів.

Упакування можна використовувати для зберігання сухих і напівсухих продуктів, таких як насіння, горіхи, трави або листя салату. Плівка захищає їжу від кисню – основної причини розкладання органіки.

“Матеріал можна використовувати як добрива, він поживний як для людини, так і для ґрунту завдяки своєму бактеріальному середовищі, – говорить Януш. – Він має низький рівень pH, який захищає їжу від розкладання”.

Роза Януш стверджує, що цей біоматеріал можна використовувати в сільському господарстві в індустріальних масштабах: “Фермер зараз все більше схожий на інженера, а ферми перетворюються в фабрики”.

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!