Помилкові оплати: у жителів Дніпропетровщини може виникнути заборгованість за світло

На Дніпропетровщині однією з найчастіших причин виникнення заборгованості перед електропостачальником YASNO, навіть якщо споживач регулярно сплачує за електроенергію, є помилкові оплати за реквізитами іншої компанії. Наприклад, якщо платежі були здійснені на рахунок попереднього постачальника, який з 1 січня 2019 року виконує функції оператора системи розподілу, відповідає за роботу мереж та не приймає оплати від клієнтів за поточне електроспоживання.

Щоб уникнути помилкового переказу коштів та виникнення заборгованості за світло:

  • сплачуйте рахунки через онлайн-сервіси YASNO: Особистий кабінет та чат-бот у Viber;
  • в інтернет-банкінгах, платіжних системах та терміналах обирайте отримувачем коштів YASNO (ТОВ «Дніпровські енергетичні послуги»);
  • будьте особливо уважними, якщо вносите оплату у відділенні банку чи Укрпошти. Надайте касиру платіжку, щоб він звірив реквізити та зарахував кошти правильно – постачальнику YASNO (ТОВ Дніпровські енергетичні послуги).

«Допоможіть рідним та знайомим старшого віку вирішувати питання через Особистий кабінет або чат-бот YASNO. В онлайн-сервісах постачальника можна передавати показання та вносити оплату без комісії одразу за кількома особовими рахунками. Це збереже час та допоможе уникнути помилкових оплат», – сказав директор YASNO у Дніпропетровській області Юрій Федько.

Нагадаємо, з 1 січня 2019 року діяльність із забезпечення населення електроенергією в рамках державної реформи була розділена на дві функції: постачання та розподіл. Постачальник YASNO здійснює нарахування за електроенергію, пропонує клієнтам енергоефективні товари та послуги, виставляє рахунки та щомісяця приймає оплату. Оператори системи розподілу відповідають за ремонт та обслуговування електромереж, якість напруги, усунення аварій в електромережах, заміну лічильників, розрахунок обсягів споживання клієнтів.