У транспорті Дніпра – нововведення

У Дніпрі відтепер прізвище, ім’я та по-батькові водія, який керує автобусом, мають вказувати на кожному маршруті. Про нове правило для перевізників повідомив представник департаменту транспорту Дніпровської міської ради Іван Васючков. Він розповів, що ідея розміщення такої інформації виникла нещодавно, після обговорень з містянами. За словами Васючкова, раніше в салоні розміщували номер маршрутки, але людям було важко запам’ятовувати цифри. Якщо минав час після скарг, було важко знайти водія, який працював на маршруті. За його словами перевізникам не проти такої ініціативи. Повідомляє suspilne.dnipro.

«Для них також стало вирішенням однієї з проблем, коли важко ідентифікувати, хто саме був за кермом в той час. Тому що буває, що скаржник не може визначиться чи то було в понеділок, а був вівторок, але в п’ятницю він згадав, що щось негативне з ним сталося і вирішив поскаржитися. На такі скарги зараз набагато легше ідентифікувати, кого притягати до дисциплінарної відповідальності», – розповів Іван Васючков.

Геннадій Пустинніков працює водієм тридцять вісім років, каже на його маршруті № 88 таку інформацію ще не встигли розмістити. Водій і не заперечує, бо не ображає пасажирів. Але, говорить, це не захищає інтереси самих водіїв. Іноді в салон заходять п’яні, агресивні люді, які чіпляються до інших пасажирів.

“Я не маю право нічого пасажиру сказати. Якщо пасажир буде мене бити, я не маю право підняти на нього руку, це теж не серйозно», – каже Геннадій Пустинніков.

Зараз за словами Івана Васючкова, інформація розміщена приблизно на 20 маршрутах, і протягом 2-3 тижнів з’явиться на решті маршрутів. Скарги чи подяки пасажири можуть залишати, як і раніше, на сторінках соціальних мереж департаменту транспорту або зателефонувавши на гарячу лінію міської ради.