Порошенко жорстко відповів противникам децентралізації

Деякі політичні сили наразі намагаються роздути штучний конфлікт навколо децентралізації, адже їм нічого представити людям напередодні місцевих виборів.
Про це заявив Президент Петро Порошенко під час зустрічі в суботу з представниками територіальних громад, передає кореспондент Укрінформу.
«Хтось вважає, що він може чинити опір цьому процесу (децентралізації. – Ред.), але можу сказати, що я як Президент, український уряд, суспільство – ми просто не дамо цього зробити. Ми не дамо обдурити український народ нефахівцям, тим, хто хоче використати цю ситуацію, бо їм нема чого казати, коли вони йдуть на вибори 25 жовтня. Вони намагаються створити штучний конфлікт, що вони будуть боротися з децентралізацією. А що ви зробили для того, аби на сьогодні українське село чи селище мало можливість покращити своє життя?» – сказав Глава держави.
Він зауважив, що українська влада у такі важкі часи зробила так, аби значна частина фінансових ресурсів перейшла на місця, а також знайшла можливість підвищити місцеві бюджети.

Загалом, за його словами, в Україні вже 932 ради подали заявки на об’єднання у 159 територіальних громад.
«457 рад по Україні об’єдналися у 85 (територіальних громад. – Ред.). Подали заявки на об’єднання 932 ради для того, щоб бути об’єднаними у 159. Загальна кількість за проектом 6163, а має бути 883. Це скільки ж депутатів без роботи залишиться? І скільки коштів можна буде спрямувати до народу, і наскільки ефективніше працюватимуть територіальні громади, і наскільки потрібна народу децентралізація!» – наголосив Глава держави.

Укрінформ

Залишити відповідь