Правильне харчування для профілактики подагри: основні правила

Подагра — це хвороба, яку можна уникнути, якщо правильно харчуватися. Найважливішим засобом профілактики є дієта, яка повинна бути повноцінною за калорійністю, але з обмеженням білка, тваринних жирів та солі. Ось п’ять основних правил харчування, які допоможуть запобігти розвитку подагри.

  1. Вживайте більше води. Рекомендовано споживати не менше 1,5-2 літрів води на добу. Одна склянка води перед сном також буде корисною для профілактики.
  2. Виключіть певні продукти. Для профілактики подагри слід виключити з раціону жирне та смажене м’ясо (особливо молодих тварин), жирну рибу, міцні бульйони, субпродукти (печінка, нирки, язик, мізки, легені), сало, консерви, бобові, алкоголь, міцний чай та каву.
  3. Обмежте споживання деяких продуктів. Обмежено слід вживати гриби, томати, салат, щавель, шпинат, ревінь, цвітну капусту, брюкву, редис, малину, інжир, шоколад, чай, каву, какао.
  4. Дозволені продукти. У раціон можна включати відварене м’ясо, курку або рибу (100-150 г на добу, не більше 2-3 разів на тиждень), яйця (1-2 шт. 2-3 рази на тиждень), нежирні молочні продукти, фрукти, ягоди та овочі (крім тих, які згадані вище), крупи, лужні мінеральні води та соки.
  5. Розвантажувальні дні. Рекомендується проводити розвантажувальні дні 1-2 рази на тиждень, споживаючи сир, кефір або фрукти.

Дотримуючись цих правил, ви зможете значно знизити ризик розвитку подагри та підтримувати своє здоров’я.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

фото з відкритих джерел

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!