Президенту відправлять напрацювання Форуму Центрів допомоги учасникам АТО, – Валентин Резніченко

Всеукраїнський Форум Центрів допомоги учасникам АТО, який пройшов в Дніпропетровській облдержадміністрації, дав результати. Зустріч підсумували цілою низкою пропозицій. Їх відправлять до Адміністрації Президента, щоб заручитися підтримкою центральної влади. Про це розповіла координатор Центру допомоги учасникам АТО та членам їх сімей при Дніпропетровській ОДА.

Цілий день представники 12 областей, Києва та Дніпропетровська обговорювали, як об’єднати зусилля в допомозі воїнам, ділилися ідеями та досвідом. Форум пройшов у стінах Дніпропетровської ОДА, адже саме тут з’явився перший в Україні Центр допомоги учасникам АТО. А слідом – і в кожному районі області.

«Прийняти гостей у нас – у Дніпропетровську – було правильним рішенням. За шість місяців роботи нашого Центру, ми напрацювали безцінний досвід, унікальний для України. Тепер ми з готовністю їм ділимося. Допомога захисникам Батьківщини – громадянський обов’язок кожного українця. І Дніпропетровщина вже його виконує», – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

Серед найбільш значущих пропозицій Форуму:
• Налагодження співпраці між областями України у виділенні земельних ділянок учасникам АТО.
• Організація обов’язкового навчання соціальних працівників кризовій психології, щоб вони вміли правильно спілкуватися з бійцями, які тільки повернулися з війни. У Дніпропетровську, до речі, такий курс пройшли всі співробітники центрів зайнятості.
• Розробка держпрограми оздоровлення та психологічної реабілітації для дітей учасників АТО, а також родичів загиблих і зниклих без вісті.
• Розробка програми надання держпідтримки для отримання демобілізованими учасниками бойових дій та їх дітьми професійно-технічної та вищої освіти.
Ці та багато інших пропозиції відправлять до Адміністрації Президента, щоб виробити єдину державну політику допомоги воїнам АТО.

Залишити відповідь