Продукти, що багаті на йод: як підтримати здоров’я щитовидної залози

Йод є одним з найважливіших мікроелементів, який необхідний для нормальної роботи щитовидної залози. Гормони, що виробляються щитовидною залозою, впливають на роботу головного мозку та імунний статус всього організму. Якщо ваш організм відчуває нестачу йоду, варто звернути увагу на певні продукти, що можуть допомогти.

Продукти, що містять йод:

  1. Морські продукти
    Найбільша кількість йоду міститься в морських продуктах, таких як червоні та бурі водорості (ламінарія), палтус, тріска, оселедець, креветки, морська сіль, молюски та сардини.
  2. Йодована сіль
    Використання йодованої солі у приготуванні їжі є простим і ефективним способом збільшити споживання йоду.
  3. Яловича печінка, яйця
    Яловича печінка, а також курячі та перепелині яйця є добрим джерелом йоду.
  4. Фрукти та сухофрукти
    Хурма та чорнослив містять йод та можуть стати смачним і корисним додатком до вашого раціону.
  5. Овочі
    Цибуля, щавель, білокачанна капуста та морква, якщо вони вирощені на ґрунті, багатому на йод, також можуть забезпечити організм цим мікроелементом.
  6. Вода
    Невелика кількість йоду може надходити з питною водою, якщо вода походить з йодованих джерел.

Однак варто пам’ятати, що є продукти, які можуть заважати організму засвоювати йод, наприклад, цвітна капуста та кукурудза.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Збалансоване харчування з урахуванням цих продуктів допоможе вам підтримувати необхідний рівень йоду в організмі, що сприятиме загальному здоров’ю.

фото з відкритих джерел

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!