Продукти, які можуть зашкодити мозку: результати досліджень учених

Фахівці з різних країн світу провели дослідження, які показали, що деякі продукти харчування можуть мати негативний вплив на мозок. Їх вживання може викликати пошкодження нервових клітин, запальні процеси, погіршення пам’яті та навіть зниження розумових здібностей.

Продукти, які слід споживати з обережністю:

  1. Випічка та газовані напої
    Німецькі вчені закликають уникати цих продуктів через їхній вплив на нервові клітини та здатність викликати запальні процеси у мозку.
  2. Солодощі
    За даними дослідження Британського університету Бата, споживання солодощів може спричинити закупорку артерій, що негативно впливає на мозкову активність.
  3. Гострі страви
    Фахівці Університету Південної Австралії попереджають про шкоду капсаїцину, що міститься у гострій їжі. Він здатний погіршувати пам’ять та знижувати інтелектуальні здібності.
  4. Фастфуд
    Австралійські вчені зазначили, що трансжири у фастфуді знижують активність мозку та перешкоджають нормальній роботі нервової системи.
  5. Сіль, консерванти та насичені жири
    Китайські дослідники наголошують, що надмірне споживання солі, консервантів, ковбас, м’ясних продуктів і сиру може пошкоджувати кровоносні судини, які забезпечують живлення мозку.

Як захистити свій мозок:

Вчені радять обмежувати вживання цих продуктів, збалансувати раціон і надавати перевагу натуральним продуктам, багатим на антиоксиданти, корисні жири та вітаміни.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

фото з відкритих джерел

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!