П’ять поширених причин ранкового головного болю

Ніхто не любить прокидатись зранку з головним болем. Це неприємне відчуття, яке може зіпсувати цілий день. І хоча здається, що добрий нічний відпочинок має допомогти нам уникнути головного болю, люди стикаються з ним з самого ранку доволі часто, пише Жіночий світ.

Насправді, дослідження, опубліковане в The Archives of Internal Medicine, зазначає, що 1 з 13 людей відчуває ранковий головний біль. При цьому якість сну має на це прямий вплив. Тому потрібно вирішувати цю проблему вчасно, а для цього потрібно розуміти причини ранкового головного болю.

Ось 5 основних причин, з яких люди вранці відчувають головний біль:

Розлади сну. Апное сну та безсоння – найпоширеніші причини, які можуть призвести до ранкового головного болю. Такі розлади порушують ваш сон. Ваш розум не відчуває розслабленості, і ви не можете досягти фази глибокого сну, якого вимагає ваше тіло.

Стрес. Соціальне середовище та високий рівень стресу відіграють важливу роль у визначенні якості сну, згідно згаданого дослідження. Коли людина переживає стрес або переживання, її сон порушується і вона прокидається з ранковим головним болем.

Бруксизм. Бруксизм – це термін, яким позначають скреготіння зубами. У більшості людей це відбувається саме вночі. Ваша нижня щелепа з’єднана з черепом суглобом, що називається скронево-нижньощелепним. Коли ви скрегочете зубами, напруга, що виникає у цьому суглобі, може викликати головний біль. Окрім ранкового головного болю, ви також можете відчути стиснутість у щелепі одразу після пробудження.

Напруження м’язів. Біль, що супроводжує напружені м’язи, не дасть вам нормально спати. Отже, вам потрібно переконатись, що ваша постава правильна, у вас правильно підібрані матрац та подушки, і ваше тіло знаходиться в зручному положенні. Завжди пам’ятайте про підтримку шиї та хребта, щоб уникнути м’язового болю.

Залежність від кофеїну. Багато людей відчувають головний біль, коли намагаються скоротити споживання кофеїну. Кофеїн впливає на приплив крові до мозку, перепади якого можуть викликати головний біль. Те саме ви можете відчувати, намагаючись позбутись алкогольної або наркотичної залежності.