П’ять простих способів профілактики застуди

Ніхто не любить хворіти. Ніхто не хоче лежати в ліжку цілими днями, не маючи сил з нього підвестися. Застуда та кашель здатні зіпсувати усі ваші плани з підготовки до зимових свят. Тому варто приділяти розпорядку дня та харчуванню більше часу, аби зміцнити своє здоров’я, пише Жіночий світ.

Для профілактики застуди завжди краще користуватись домашніми засобами, ніж непотрібними вам ліками. Останні можуть викликати відчуття млявості та виснаженості.

Ось кілька способів профілактики застуди без лікарських препаратів:

Підтримуйте рівень вологи в організмі. Взимку ми не так часто відчуваємо спрагу, як влітку. Однак, навіть взимку потрібно пити достатньо води. Вода допомагає вивести з організму шкідливі речовини та забезпечує нормальну роботу систем та органів. Уникайте напоїв, які здатні викликати зневоднення.

Робіть парові інгаляції. Так, метод боротьби з закладеністю носа, яким користувалась ваша бабуся справді працює. Дихайте паром 1-2 рази на тиждень. Серед іншого, це допоможе очистити дихальні шляхи від вірусів та бактерій.

Їжте більше продуктів, що мають лікувальні властивості. Збалансоване харчування дуже важливе, якщо ви хочете лишатись активними та здоровими. Існують продукти, що мають лікувальні властивості, як мед та куркума, вони прекрасно підходять для профілактики застуди. Їх можна змішувати з теплим молоком, аби отримати найкращий результат.

Споживайте більше спецій. Спеції зменшують запалення, спричинене застудою та кашлем. Додайте в їжу спеції, такі як куркума, імбир, часник, кориця, гвоздика та перець, щоб уникнути застуди.

Правильно відпочивайте. Не виснажуйте своє тіло, це сильно збільшує ризик захворіти. Відпочинок має величезне значення для здоров’я людини. Переконайтесь, що ви добре спите вночі, а вдень залишаєтесь активними.