Рятувальники закликають мешканців Дніпропетровщини не виходити на лід

На Дніпропетровщині відлига. Незважаючи на це, ще є відчайдухи, які рибалять  на водоймах області. Крига для цього затонка! Кілька рибин можуть коштувати життя, наголошують в управлінні цивільного захисту Дніпропетровської ОДА.

«Виходити на лід зараз небезпечно для життя. Крига, яка де-не-де залишилася на водоймах області, дуже тонка. Проте ще є відчайдухи,які продовжують ловити рибу. Думати, що з вами просто не може статися лиха,  легковажно. Бережіть своє життя та здоров’я. Ховайте спорядження для зимової риболовлі до наступних сильних морозів», – закликають в управлінні цивільного захисту.

Провалилися під лід – не панікуйте та не робіть різких рухів. Широко розкиньте руки в сторони, постарайтеся схопитися за кромку льоду. Обережно підтягніться грудьми на лід, почергово закиньте на нього ноги. Повільно відкотіться від кромки і повзіть до берега.

Якщо провалився під лід хтось інший, найперше – викличте рятувальників за номером 101. Доки вони їдуть, спробуйте допомогти самі. Візьміть довгу палицю, дошку або мотузку. Широко розкинувши руки, підповзіть до ополонки. За 3-4 метри до потерпілого протягніть йому палку або мотузку. Витягнувши потерпілого, повзком переберіться на берег та викличте «швидку» за номером 103.