Samsung представила смартфон з екраном, що згинається

На виставці в Сан-Франциско компанія Samsung представила телефон, що згинається. Вона назвала свій дисплей Infinity Flex “основою смартфону завтрашнього дня” і сказала, що має намір почати виробництво протягом кількох місяців, повідомляє ВВС Україна.

У розгорнутому вигляді пристрій нагадує планшет діагоналлю 7,3 дюйма. Коли ж основний екран складено, то починає працювати окремий менший “дисплей на обкладинці” на іншому боці телефону.

Компанія Samsung дражнила користувачів цією концепцією понад п’ять років, і змагалася з Huawei за те, хто першим представить пристрій з такими характеристиками. Тим не менше, їх обох випередили тиждень тому, коли маловідомий стартап Royole представив свій телефон, який згинається.

На відміну від пристрою Royole FlexPai, Samsung не продемонструвала остаточний вигляд свого телефону. Вона помістила його у кейс, аби мати можливість презентувати дизайн на пізнішій події.

Компанія також не розкрила, як назве пристрій.

Однак Samsung розповіла, що майбутній смартфон зможе одночасно запускати три програми.

Джастін Денісон, який представив апарат, зазначив, що у складеному вигляді його можна “акуратно розмістити всередині” кишені куртки. Це можливо завдяки тому, що дисплеї апарату тонші ніж на попередніх телефонах.

На відміну від FlexPai, пристрій Samsung залишається пласким у складеному вигляді. Але це відбувається коштом помітних розривів в панелі, принаймні на прототипі.

телефон

Продажі смартфонів Samsung у липні-вересні зменшились на 13,4%, порівняно з аналогічним періодом минулого року, за даними дослідницької компанії IDC.

Але аналітики стверджують, що гнучкий телефон має потенціал для посилення бренду Samsung та збільшення інтересу до більш широкого ряду їхніх пристроїв.

телефон

“У нас вже були телефони, які можна було стискати, повертати, розкладати та навіть згинати”, – коментує Марта Пінто з IDC. Диференціація є надзвичайно важливою. Продажі смартфонів Samsung зменшуються, оскільки компанія зіткнулася з серйозною конкуренцією з боку Huawei та інших китайських брендів. Якщо компанія зможе вивести на ринок новий, дійсно цікавий пристрій, це може стати шансом отримати імпульс і повернутися до зростання”.

Новий формфактор може стати величезним стимулом для виробників пристроїв, але тільки якщо матиме сенс.

Телефони, які можна складати, зробили колись великі пристрої кишеньковими, а потім смартфони принесли до наших долонь безкнопочне керування.

Але що принесуть екрани, які згинаються?

Одна з причин, чому Samsung продемонстрував цей пристрій на своїй конференції розробників, було надати програмістам можливість подумати над тим, як максимально використати нові можливості, які може дати екран, який згинається.