Секрет довголіття – в їжі?

У Південній Італії є село Аччаролі, третина мешканців якого – довгожителі, котрим уже більше ста років. Ще шестидесяти місцевим – понад 110 років. Усього ж у цьому населеному пункті мешкають триста осіб.

Про феномен італійського села відомо вже давно, але тепер дізнаватися секрет довголіття тутешніх мешканців будуть учені. За це непросте завдання взялася дослідницька група, яка об’єднала науковців-учених з Італії та США.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

За словами одного з її учасників, кардіолога, доктора Алана Майзеля з Медичної школи Каліфорній­ського університету в Сан-Дієго, людей з Аччаролі на перший погляд важко назвати прихильниками здорового способу життя. Одне з улюблених занять місцевих пенсіонерів – посиденьки в рес­торанчиках за кавою чи келихом вина. Втім, учений вважає, що сек­рет може критися в особливій середземноморській кухні, одним із компонентів якої є розмарин (його додають у безліч страв). Ще мешканці цього населеного пункту дуже полюбляють анчоуси. Крім того, село розташоване так,  що жителям доводиться щодня проходити великі відстані – це, швидше за все, теж сприятливо відображається на їхній тривалості життя.

До речі, на початку цього року видання Business Insider з’ясувувало, чим що­дня харчуються найстаріші люди в світі. І ті також здивували журналістів. Так, наприклад, 116-річна американка Сюзанна Мушатт щодня смакує смаженим беконом, а її співвітчизник, 108-річний  Ричард Обертон, уранці п’є каву, додаючи до неї віскі.

Ярослава Хлєбникова

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *