4 продукти, які бажано назавжди виключити з раціону

Є нездорові продукти, які іноді можна їсти, і нічого страшного не трапиться. Але є й такі, які бажано назавжди виключити зі свого раціону, повідомляє ukrhealth.net.

Газовані напої та енергетики. В газованих напоях і в так званих енергетиках величезну кількість цукру (або, що ще гірше, цукрозамінників), хімічних речовин і консервантів, а поживної цінності в них немає ніякої. Такі напої дають організму лише непотрібні калорії, що сприяють набору зайвої ваги. А якщо в цих напоях ще й цукрозамінники, то вони можуть ще й підвищувати ризик розвитку раку і цілого ряду інших захворювань. Саме тому від газованої води потрібно відмовитися назавжди – і ні в якому разі не можна дозволяти дітям пити їх.

Перероблене м’ясо. Вироби з переробленого м’яса (ковбаса, сосиски, бекон і т. д.) містять консерванти, штучні барвники та багато інших інгредієнтів, які дуже шкідливі для здоров’я кишкової мікрофлори. Крім того, червоне м’ясо взагалі і перероблене м’ясо зокрема входять в список канцерогенів – речовин, що підвищують ризик розвитку раку.

Маргарин. Спреди і маргарин – це гідрогенізований рослинний жир, який в результаті хімічної обробки змінює свою консистенцію з рідкою на тверду. Такі жири неприродні для організму людини, і їх вживання може привести до порушень жирового обміну. «Якісного» маргарину або спреду не буває – ці продукти шкідливі для здоров’я в будь-якому випадку, і тому з раціону їх бажано виключити.

«Дієтичні» продукти. Так звані «дієтичні» продукти містять хімічні підсилювачі смаку, які негативно діють на кишечник і посилюють тягу до цукру. Замість цукру вони часто містять небезпечні для здоров’я цукрозамінники. Крім того, «знежирений» – це ще не значить «корисний»: деякі продукти, як вважають багато фахівців, повинні бути жирними і максимально натуральними – в тому числі молоко і сир.