Сервісні центри Дніпропетровщини розширюють спектр послуг

Сервісні центри Дніпропетровщини розширюють спектр послуг, які можна отримати онлайн. Відтепер в Електронному кабінеті водія можна сплатити за продовження зберігання номерних знаків. Раніше оплата послуги була доступна тільки в офлайн-режимі, коли власник приходив саме до того сервісного центру, де знаходяться його номери.

Послугою зберігання номерних знаків користуються ті автовласники, що продали авто, але хочуть зберегти свій номер для нового транспортного засобу, який іще не придбали. Знак потім можна використати не тільки на своєму авто, але й на машині когось із членів родини. Нині в Україні майже 40 тис. номерних знаків знаходяться на відповідальному зберіганні у сервісних центрах МВС, на Дніпропетровщині таких нараховується 4 тис. Для зручності власників, які наразі не можуть звернутись до центру та оплатити послугу, була розроблена можливість онлайн-розрахунка. Щоб провести таку процедуру, потрібно авторизуватись в Електроному кабінеті водія, обрати послугу серед переліку інших, визначитись із терміном продовження зберігання та оплатити.

Водночас сплатити за зберігання номера можна і в сервісному центрі. Для продовження терміну зберігання слід подати квитанцію про оплату послуги. Вартість зберігання номера складає 10,8 грн на добу. Термін, упродовж якого знак знаходитиметься в сервісному центрі МВС, визначає сам власник.

Під час воєнного стану знищення номерів, які перебувають на платному зберіганні, але за них сервісний центр не отримує кошти – не проводиться. Якщо людина не сплатила, знак все одно поки що будуть зберігати, а оплата буде нараховуватись до моменту звернення його власника або до закінчення дії воєнного стану.

ТАМАРА БЄЛКІНА

фото із відкритих джерел