Щасливі місця Дніпра, де варто загадати бажання

Напевно, в кожному місті є особливі місця, в яких можна розповісти про свої заповітні бажання. Відкриваємо читачам «Вістей»  кілька чарівних локацій Дніпра, де загадане у передноворічну чи Різдвяну ніч – обов’язково здійсниться!

Чарівний курган

«Дерево кохання» біля мосту на Монастирський острів, будинок чаклуна на вул. Орловська, 6, особняк «з жабами» на вул. Писаржевського, 5 (будівля Вюрглера) та багато інших місць приваблюють своєю містичністю в Дніпрі. Однак, у багатьох з них не дуже «щаслива» енергетика. Малоймовірно, що, наприклад, мурована жаба, встановлена на будинку людини, в родині якої втопилася донька, допоможe здійснити бажання. Тож напередодні Нового року ми відправились шукати щасливі місця. У цьому нам допомогли сучасні біоенергетики – пан Федір Крум та його помічниця пані Ганна.

– Дніпро – одне з найпотужніших енергетичних місць на землі. Дивно, що в центрі немає певного унікального фонтану, в який би туристи кидали монетки… – розмірковують наші знайомі.

– Проте, у нас є «Шар бажань» на набережній! Можна ж і з нього кидати монетки в річку? – цікавимося.

– Так. Можна. Набережна – добре місце, але занадто мало там лишилося первісного, того, що надає людині сили, поєднує минуле з майбутнім, – пояснює пані Ганна та додає: – Не засмучуйтеся, «щасливі місця» існують у кількох точках Дніпра. Одне з них знаходиться саме навпроти Фестивального причалу – це рештки кам’яного берега старого Дніпра, над ним нині вивищуються споруди новобудов.

– Там за часів Катеринослава був курган, – розповідає пан Федір. – Поруч нього, ще наприкінці 90-х років, стояла невеличка сільська хатка знахарки. Ця жінка була своєрідною охоронницею цього місця! До неї приходили люди, котрі не мали дітей, і вона завжди допома­гала. Жінки повинні були провес­ти ніч на кургані, й тоді ставалося диво – згодом вони вагітніли. Тож і сьогодні тут можна загадати про дітей, кохання, родинне щастя…

Гармонійне перехрестя

– Подібне ж «сильне місце» є й на Монас­тирському острові, поруч із пам’ятником Тарасові Шевченку (між пам’ятником та водоспадом). Тут будь-яке бажання справдиться! – запевняє пані Ганна.

– Але чи у центрі Дніпра є де загадувати бажання? – запитуємо.

– На розі проспекту Яворницького та вулиці Короленка колись протікала мальовнича річечка й зливалася ще з одним чистим струмочком. Тож жителі Кате­ринослава полюбляли тут гуляти. Згодом поруч збудували так званий Будинок Хрінникова – нині готель «Україна». Не один рік навпроти вирує «Алея майстрів». Невипадково вона утворилася саме тут! Бо тутешня площа має  щасливу енергетику й неабияк гармонізує людей. Тож, якщо прийдете сюди близько 12-ї години ночі перед Новим роком і загадаєте бажання – усе збудеться, – зазначає Федір Крум.

Анфіса Букреєва