Що робити, якщо знайшли боєприпаси

Кожного року на території України виявляють десятки тисяч вибухонебезпечних предметів, що залишилися з часів минулих війн, збройних конфліктів та діяльності колишніх військових полігонів і частин. Боєприпаси, що не розірвались, знаходять у різних місцевостях в усіх регіонах країни — у лісах, на берегах річок, озер та ставків, приморських пляжах, на будівельних майданчиках, під час сільськогосподарських робіт на свіжозораному полі і на городі та навіть на вулицях міст.

Десятки людей щороку отримують поранення і каліцтва, гинуть як від незнання правил безпеки при знаходженні вибухонебезпечних предметів, так і від необережності, при намаганнях власноруч розібрати чи знешкодити боєприпаси, здати його на металобрухт.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

У разі знаходження вибухонебезпечного пристрою ЗАБОРОНЕНО:

– наближатися до предмету;

– брати його до рук, переносити з місця на місце;

– розряджати, кидати, ударяти по ньому;

– розпалювати поряд багаття або кидати в нього предмет;

– приносити предмет до дому, у школу, табір.

Необхідно добре запам’ятати місце знаходження вибухонебезпечного предмету, встановити попереджувальні знаки або огорожу навколо нього, негайно повідомити про небезпечну знахідку в ДСНС за телефоном 101 або в місцеві органи влади.

Пам’ятайте! Після вашого повідомлення фахівці піротехнічного підрозділу знешкодять вибухонебезпечний предмет встановленим порядком.

Дніпровське міське управління

Головного управління ДСНС України

у Дніпропетровській області

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!

Залишити відповідь