Стартував новий етап енергореформи: що потрібно знати жителям Дніпропетровщини

1 липня в Україні стартував черговий етап реформи ринку електроенергії. Побутових споживачів Дніпропетровщини пов’язані з цим зміни не торкнуться.

Жителі Дніпропетровщини продовжать сплачувати рахунки за електроенергію постачальнику «Дніпровські енергетичні послуги». Тарифи для населення, у тому числі «нічний» тариф для власників зонних лічильників, встановлюються державою та залишаються без змін. Також продовжують діяти пільги для визначених законодавством категорій громадян. Ніяких документів переоформлювати не потрібно.

Головні зміни у рамках реформи енергоринку для мешканців Дніпропетровщини відбулися ще з 1 січня 2019 року, коли платіжки почали надходити від електропостачальника «Дніпровські енергетичні послуги».

«За півроку ми покращили наші сервіси, піклуючись про клієнтів: запустили оновлений мобільний додаток, в Особистому кабінеті з’явились нові платіжні системи, а також можливість сплачувати без комісії в один клік. Для зручності клієнтів ми розвиваємо дистанційне обслуговування. Зараз кожен житель області за декілька секунд може передати показники лічильника зі свого смартфону» – сказав директор «Дніпровських енергетичних послуг» Юрій Федько.

Черговий етап реформи торкнеться переважно учасників оптового ринку електроенергії – генеруючих компаній, електропостачальників, трейдерів, непобутових споживачів. Ціни на електроенергію для юридичних клієнтів будуть формуватися на ринкових умовах. Вони залежатимуть від результатів торгів на електронній площадці, де щогодини буде продаватися та закуповуватися електроенергія.

Принцип розрахунку ціни визначено окремо для кожної категорії юридичних споживачів у комерційних пропозиціях «Дніпровських енергетичних послуг».

Фото: з відкритих джерел