Школяр з Дніпра – серед переможців міжнародної конференції

У Малайзії в місті Куала-Лумпур пройшла міжнародна конференція молодих вчених ICYS-2019. Школярі з 32 країн світу мірялися знаннями з фізики, математики, екології та комп’ютерних наук. Одним з найкращих знавців інформатики став вихованець Дніпропетровського відділення Малої академії наук Михайло Ветлужських. За свою розробку він отримав бронзову медаль. Про це повідомили в департаменті освіти і науки Дніпропетровської облдержадміністрації.

«Пишаємося нашими вихованцями. Із року в рік юні науковці Дніпропетровщини демонструють високі результати не тільки на обласних і всеукраїнських олімпіадах, а й на міжнародних конференціях. На цьогорічній конференції ICYS взяли участь одразу два наші вихованці. Михайло Ветлужських виборов бронзову медаль у категорії «Інформатика», Владислав Морозов отримав спеціальну відзнаку з фізики», – зазначила директор Дніпропетровського відділення Малої академії наук Наталя Тягло.

11-класник Михайло Ветлужських навчається у Дніпровському ліцеї інформаційних технологій. На конференції хлопець представив свій дослідницький проект – програму, яка може перекладати код з однієї мови програмування на іншу.

Конференція ICYS-2019 – щорічні змагання молодих науковців. Цьогоріч у Малайзії Україну представляли 8 учасників. Усі вони – вихованці Малої академії наук. Учні здобули 1 золоту, 2 срібні та 2 бронзові медалі.

Загалом у конференції взяли участь хлопці та дівчата 14-18 років з 32 країн світу.