Скільки українці витрачають на своїх домашніх улюбленців

Результати нового опитування засвідчили, що більш ніж половина українців витрачає від 500 до 1500 грн на своїх домашніх тварин щомісяця. У дослідженні взяли участь як власники котів, так і господарі собак.

Від початку війни чимало тварин опинилися на вулиці, та багато громадян прагнуть знайти їм домівку. Тож це призвело до збільшення рівня адопції, оскільки українці почали більше брати домашніх улюбленців із притулків. І це природно, адже тварини допомагають пережити стрес, зменшують рівень тривожності та загалом підвищують настрій. Скільки ж українці сього­дні витрачають на своїх домашніх тварин? Дослідницька компанія Gradus Research спільно з Royal Canin провели дослідження, в межах якого українці поділились інформацією щодо своїх середніх місячних витрат на власних улюбленців.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Результати дослідження засвідчили, що близько 56% респондентів витрачають від 500 до 1500 грн щомісяця (34% – від 500 до 1000 гривень та 22% – від 1000 до 1500 гривень) на утримання улюбленців. Водночас 3% опитаних витрачають від 3000 до 6000 грн, тоді як лише 1% вкладає понад 6000 грн у потреби чотирилапих.

Найголовніші витрати власника на свого домашнього улюбленця:

• якісне харчування;
• відвідування ветеринарного лікаря, щеплення, антипаразитарна обробка та інші необхідні ветеринарні маніпуляції;
• ласощі та смаколики;
• іграшки;
• пакетики для прибирання за собаками на вулиці та інші додаткові витрати.

«Першочерговою потребою улюбленця є якісне харчування та відвідування ветеринарного лікаря. Якісний раціон забезпечує його всіма необхідними поживними речовинами та дає змогу запобігти деяким хворобам у майбутньому. А регулярне відвідування ветеринарного лікаря, щеплення та антипаразитарні обробки є запорукою здоров’я та благополуччя вашого улюб­ленця», – прокоментував Олександр Айшпур, кандидат ветеринарних наук.

Свобода від голоду та спраги, болю, травм та хвороб є складниками концепції 5 свобод тварин, що визначають основні принципи добробуту домашніх улюбленців. Крім зазначених принципів, концепція також містить свободу від дискомфорту, свободу від страху та стресу, а також можливість проявляти природну поведінку тварини. Усі ці принципи стали основою сучасних законів про права тварин, зокрема і в Україні. Проте, за результатами зазначеного дослідження, з цією концепцією обізнані лише 38% українців.

ПРИМІТКА:
Участь в опитуванні взяли жінки та чоловіки віком від 18 до 60 років, які проживають в Україні. Загальна кількість респондентів – 1239; метод збору інформації – самозаповнення анкет у мобільному додатку.

ПІДГОТУВАЛА НАТАЛІЯ КОВАЛЬЧУК
фото з відкритих джерел

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!