Скульптор із Луцька прикрасив 400 км доріг квітами

Відомий скульптор-квіткар з Луцька власними силами прикрасив більш ніж 400 км доріг квітами. Про це пише galas.te.ua з посиланням на Таблоїд Волині.

Відомий волинський скульптор-монументаліст, заслужений діяч мистецтв України, голова благодійної організації «Квітучий прапор України» Василь Рижук увесь вільний час порається біля квітів. Доглядає красу не на міських клумбах, а вздовж швидкісних стратегічних автотрас на узбіччі, де за власні гроші самотужки засадив декоративними соняшниками та чорнобривцями понад 400 кілометрів шляхів.

Кожну ямку для квітки завглибшки 15–20 сантиметрів працьовитий благодійник мусить копати власноруч.

– Скептики ниють: що там садити? Мовляв, чорнобривці – то невибагливі квіти, нема труднощів. А я кажу: зачекайте, ви не праві. Якщо квіти не полити, не обкосити та доглянутиїх зі щирою душею та теплотою, вони ніколи не виростуть, – переконує чоловік.

Не дивно, що за талановитим двічі переможцем «Людини року Волинського краю», тричі лауреатом«Книги рекордів України» спочатку закріпилося ймення «Василь-Чорнобривець». А відколи між чорнобривцівстав садити декоративні соняшники – почали кликати «Василем – сонячним чорнобривцем».

Задля краси Василь відбирає найліпші сорти чорнобривців – високі та пишні. Та й декоративні соняхи, які вподобав чоловік, вигідно різняться від польових соняшників. У звичайних суцвіттях дає одна крупну голівку, а декоративні розростаються до ста і більше вогненно-сонячних квітів на ніжці.