Спеції для хорошого травлення та зміцнення імунітету
Різноманітні спеції не лише роблять звичні страви смачнішими, а й покращують стан нашого здоров’я. Тому візьміть на замітку поради спеціалістів і вживайте спеції. Пише «Країна здоров’я».
Коріандр – для травлення
Листя коріандру покращують травлення, пробуджують апетит, знижують тиск і сприяють міцному і безтурботному сну. А ще мають сечогінну і загальнозміцнювальну дію. Так само містять вітаміни В1, В2, С, Р і каротин.
Використання коріандру. Посипайте в супи (холодні або гарячі), мариновану рибу, додайте в соуси на основі томатів, в салат з апельсинів або ананасів. До речі, розмелені насіння коріандру – непогана альтернатива солі.
М’ята для настрою
Підвищує настрій, а заодно і лібідо. Покращує сон, знижує жар і температуру. Крім іншого, м’ята – знеболювальний та протизапальний засіб. Поєднання вітамінів С і Р, фітонцидів, міді, марганцю, каротину і ефірних олій ще й не на таке здатна.
Використання м’яти. У свіжому вигляді або у вигляді настоянок. М’ята прекрасно доповнить овочеві страви (баклажани, томати, перець, кабачки, огірки), фруктові салати, рибу і м’ясо. Листочки м’яти можна додавати в чай, коктейлі.
Кріп для травлення
Кріп – джерело калію, вітаміну С і заліза. З давніх-давен використання кропу допомагає травленню. Навіть немовлятам при кольках прописують воду з кропу. На шляху до плоского живота кріп стане хорошим супутником.
Використання кропу. Додавайте кріп до риби, морепродуктів, сиру або в овочеві салати.
Тархун від набряків
Стародавні арабські лікарі вважали тархун (естрагон) божественною рослиною. Він зміцнює судини, заспокоює нерви, позбавляє від набряків, позитивно діє на роботу печінки і нирок, лікує гастрит і навіть є протиотрутою при укусах змій!
Використання тархуна. Тархун підкреслює смак соусів, риби, білого м’яса, салатів, пасти, омлетів.
Фото: pixabay