Свіжі томати: як вибрати та зберігати?

З теплом літа та пекучим сонцем у багатьох асоціюються помідори. По своїй суті це ягоди, які по всьому світу вважаються овочами, в тому числі й серед дієтологів. Їх батьківщиною є Центральна та Південна Америки, звідки вони потрапили до Іспанії та Європи. З того часу вони вирощуються по всьому світу, майже без прив’язки до кліматичних зон. Сучасні агротехнології та використання теплиць дають можливість кожному купити помідори протягом всього року. Смак та аромат будуть такими ж неперевершеними, як і влітку.

Смаки та сорти: як зробити правильний вибір?

Говорячи про помідори, часто згадують 5-тий зі смаків, серед яких: солодкий, кислий, гіркий та солоний. Цей смак описати найважче, але його містять продукти, що мають натуральний підсилювач смаку у складі. Томат представлено на ринку різноманіттям сортів: маленькі Черрі, зелені, червоні та жовті помідори, більш м’ясисті Волове серце і рожеві Мікадо тощо. Вони виглядають по-різному, часом мають різні текстуру та смаки, але об’єднують їх універсальні правила по вибору:

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !
  • відсутність плям на шкірці;
  • щільна текстура;
  • чим більша вага, тим соковитіший плід;
  • солодкуватий та трохи трав’янистий аромат.

Помідори вже давно стали невіддільною частиною багатьох страв: салатів, супів та соусів. Підбір сортів більше залежить від власних уподобань, аніж правил.

Необмежені сезоном

Свіжі томати роблять смачнішими як фастфуд, так і традиційні страви. На щастя, ми можемо насолодитися цим дивовижним овочем протягом всього року, просто завітавши в найближчий супермаркет. Novus поставляє на полиці повний асортимент стиглих фруктів та овочів, і вибір помідорів не є винятком. Яскраві, пухкі та солодкі — серед них знайдуться ідеальні для нарізання бутербродів, приготування борщу або ж легких овочевих салатів.

Тепер, щоб поласувати помідорами взимку, достатньо просто сходити в магазин. Без консервування вони можуть пролежати протягом тижня за умови правильного зберігання. Важливо викладати плоди в один шар, при необхідності прокласти їх папером. В ідеалі вони мають зберігатися в провітрюваному приміщенні, але овочеве відділення холодильника також підійде. Найкращими сусідами стануть цибуля та часник — природні джерела фітонцидів.

Томати — продукт колонізації, який в результаті поширився на всі континенти. І сьогодні ми не можемо уявити народне застілля без їх участі. Це поєднання унікального смаку, яскравого кольору та різноманіття сортів, серед яких кожен знайде фаворита.

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!