Свята наближаються: від якого алкоголю краще відмовитися

Тема алкоголю стає особливо актуальною напередодні свят. Тому слід знати, які алкогольні напої, найбільше шкодять здоров’ю. Про це пише портал znaj.ua з посиланням на “Філгуд”.

  1. Бренді

Бренді багатий антиоксидантами. 35 мл бренді забезпечує організм добовою дозою вітаміну С. Однак похмільний сидром від бренді один з найважчих. Дослідження довели, що при підвищенні витримки напою збільшується вміст в ньому шкідливих речовин, які утворюються в процесі зберігання. Вони забезпечують його смак і запах, але водночас можуть стати причиною отруєння. Тяжкість похмілля: 9 з 10.

  1. Віскі

Британські хіміки заявили, що до складу віскі входить корисна еллагова кислота, здатна сповільнювати зростання ракових клітин. Занадто сильна пристрасть до цього напою може спровокувати білу гарячку і напади люті. Від віскі швидко п’яніють. Крім того, під час зберігання в напої утворюються різні домішки, через що похмілля від нього в два рази важче, ніж від такої ж кількості горілки. Тяжкість похмілля: 8 з 10.

  1. Червоне вино

Цей напій багатий резерватролом – антиоксидантом, який не міститься в білих винах. Помірне вживання вина дозволяє боротися з утворенням тромбів, запаленнями, знижує рівень холестерину в крові і оздоровлює серцево-судинну систему. При цьому в червоному вигляді міститься два види спирту (етанол і метанол). Печінка переробляє їх по черзі, тому вони довго затримуються в організмі. Тяжкість похмілля: 7 з 10.

  1. Шампанське

Антиоксиданти, якими багаті ігристі вина, запобігають руйнуванню нервових клітин. У цьому напої міститься багато корисного тирозолу і кавової кислоти. Від шампанського легко і швидко п’яніють. Похмілля від шампанського одне з найважчих. Тяжкість похмілля: 7 з 10.

  1. Біле вино

Американські вчені впевнені, що в білому вині є хімічні сполуки, які знижують рівень поганого холестерину в крові. Однак в білому вині можуть утворюватися сульфіти. Крім того, їх можуть додавати в продукт при виробництві, щоб вино зберегло початковий колір. Саме через ці речовини похмільний синдром від білого вина досить важкий, крім того, вони викликають алергію, мігрень, астму, стоншують зубну емаль. Тяжкість похмілля: 6 з 10.

Відзначимо, найменш нешкідливими алкогольними напоями визнані горілка і пиво. В цих напоях найменше домішок і барвників. Похмільний синдром від них перенести набагато легше. Однак до вибору горілки варто підійти ретельно, так як український ринок заповнив фальсифікат.

Залишити відповідь