Театралізовані виступи та вікторини: у Дніпропетровську відзначили всесвітній день боротьби зі СНІДОМ

Театралізованими виступами та вікторинами відзначили у Дніпропетровську всесвітній день боротьби зі СНІДом. Близько 400 людей зібралися разом, щоб поговорити про хворобу та дізнатися про неї більше.

Серед присутніх – медики, люди зі СНІДом та звичайні мешканці області. Громадські активісти, що організували акцію, представили театралізовану виставу – зворушливу та повчальну. У формі діалогу головні герої говорили про складність вибору, почуття та хворобу.

Також учасники заходу брали участь у вікторинах – у формі гри відповідали на питання про хворобу, шляхи її передачі та інше.

Акція пройшла у теплій та дружній атмосфері, люди трималися за руки. Так вони продемонстрували – СНІД не передається через дотик.

DSC08180

«Люди мають знати, чим СНІД небезпечний і як він передається. Такі акції дуже цікаві та пізнавальні, інформація надається у формі гри, легко запам’ятовується», – сказав директор обласного центру здоров’я Юрій Корягін.

На Дніпропетровщині мешкає близько 6,9 тисячі людей зі СНІДом, лише у цьому році такий діагноз встановили 3,5 тисячі мешканцям.

Залишити відповідь