Торт львівської майстрині за галицькими рецептами виборов перемогу у Польщі

Львів’янка та власниця кондитерської Роксолана Плахтій виборола перше місце на виставці Sweet Expo у Варшаві. Учасниця з України представила суддям торт, який готували 2 місяці – від задуму і проектування макету до вибору технік випічки і декору.

Оцінювали солодкі вироби за 1600 критеріями, повідомляє «Українська правда».

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Переможниця розповідає, що всі фігурки були їстівні, їх робили без використання штучних харчових компонентів. В українському торті використали 12 складних технік оздоблення – малюнки, ручна ліпнина фігурок, для яких створили особливу цукрову масу, покриття карамеллю, перехід з малюнка у 3D-фігуру, переходи кольору.

Одна із головних вимог конкурсу – щоб рецептуру торту можна було відтворити у домашніх умовах.

Для конкурсу треба було виготовити окремо їстівний торт і окремо – макет, причому їстівний мав містити елементи макету і повторювати його стилістику. Польські судді також оцінювали ідею торту і тематику композиції.

В українському торті було чотири різні коржі і три креми: мигдалевий, класичний горіховий на основі грецьких горіхів та ще один – із додаванням львівської кави.

«Давні традиції львівської випічки – нестандартні, за ними до нас всі приїжджають. Я намагаюся зберегти їх, щоб українське не втратилося. На жаль, зараз намагаються спростити рецептуру, зробити легше, простіше, дешевше», – розповідає Роксолана Плахтій.

За її словами, за основу вона взяла рецепти своєї 85-річної бабусі, пристосувавши їх до сучасних технік і вимог.

Конкурсний торт важив 1,5 кілограми, він їхав на оцінювання зі Львова до Варшави. Вже на місці кондитер прикрасила його.

Перше місце забезпечило українській майстрині суддівське місце у конкурсі наступного року.

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *