Три мости у Дніпрі увійшли в рейтинг найкрасивіших в Україні (фото)

Три мости, які знаходяться у Дніпрі, увійшли в дванадцятку накрасивіших в Україні, передає vsviti.com.ua.  Міст – це найдавніший інженерний винахід людства. Маленькі, хиткі з колод або великі, розвідні і монолітні – усі вони наближають береги, роблячи наше життя простішим.

Але сьогодні хотілося б поговорити не про види мостів, їх призначення або конструкції, а про їхню красу і неповторність. Деякі з нас щодня переходять мости, щоб потрапити на роботу, а потім назад додому, навіть не замислюючись над тим, яке різноманіття вони вносять у наше життя.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

«Ще один красень розташувався у Дніпрі. Центральний міст – один із найдовших мостів в Україні. Вечірньої пори він особливо красиво виглядає з набережної».

Центральний міст_Дніпро
«Південний міст – не лише найвищий міст в Україні, а й справжня окраса Дніпра. Його будівництво вартувало державі кругленької суми, але в результаті вдалося створити споруду, силует якої нагадує арфу. Подивіться на фотографію і переконайтеся у цьому самі».

Південний міст_Дніпро
«Мерефо-Херсонський міст побудовано в густонаселеній частині Дніпра. Він нагадує металеве мереживо та є пам’яткою архітектури, до того ж, це єдиний у Європі міст, який має криволінійну траєкторію. Спочатку його планували зробити двоярусним: перша частина – для поїздів, друга – для решти транспорту і пішоходів, але з усього запланованого вдалося здійснити лише половину».

Мерефо-Херсонський міст_Дніпро

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!