У бельгійському лісі розцвів справжній килим лісових дзвіночків

У бельгійському лісі розцвів справжній килим лісових дзвіночків. Помилуватися квітами тепер туди їдуть туристи з усього світу, повідомляють “Подробности” .

Буквально кілька кілометрів від цивілізації, царства бетону і асфальту – як постає видовище, від якого подих перехоплює. Кілька тижнів у квітні та травні у лісі Халлербос на сотні квадратних миль – стелиться фіолетовий килим. Лісові дзвіночки цвітуть лише раз на рік – і саме у цей час тут паломництво туристів з усього світу.

“Я вперше побачила цю красу лише торік – це була справжня магія. Так, немов у казці, і досі здається, що зараз над квітами почнуть кружляти маленькі ельфи. Ми готові!”, – говорить Марі-Розе, пенсіонерка.

“Це унікальне місце, не лише в Європі, в усьому світі. Я нічого красивішого не бачив, ці дзвіночки, це щось неймовірне!”, – говорить Адрієн Монноє, режисер.

Могутні буки лише починають випускати листочки, тому дзвіночкам достатньо сонячного світла, щоб зацвісти повним квітом. Цьому таємничому лісу – сотні років, та зараз, з напливом туристів – перед природою постали сучасні загрози.

“Якщо постійно товкти землю і витоптувати ґрунт – дзвіночки можуть зникнути. Щоб виростити поле знову – потрібні навіть не десятки, а сотні років”, – говорить Бруно Верхельпен, біолог.

Місцева влада усіляко намагається боротися з недолугими відвідувачами і розставляє знаки на пішохідних доріжках. Якщо не пірнати у бузкове море з головою заради красивої фотографії – є шанси, що наступного року дзвіночки – так само рясно квітуватимуть.

Оксана Кундиренко