У Дніпрі бібліотеку оберігає хвостата фея (фото)

Живим талісманом та хранителькою духу бібліотеки на вулиці Богдана Хмельницького, 2, що у Дніпрі, є прекрасна кішка Муся, яку підібрали на ґанку закладу безпорадним покинутим кошеням. Зараз у гарній і ласкавій тваринці вже нізащо не впізнаєш того нещасного кошеня. За проведені в бібліотеці роки Муся стала улюбленицею всіх відвідувачів, повідомляє “Міський сайт“.

Про зворушливу та незвичайну долю Мусі у групі Райончик розповіла її адміністратор Ольга Меркулова:

«Ось така гарна киця Муся вже десять років живе в бібліотеці на Б. Хмельницького 2 (Це та бібліотека, де біля входу Аліса з країни чудес, намальована відомим дніпровським художником ZdesRoy).

кошка Муся_библиотека_Днепр

Про Мусю мені розповіла бібліотекар Юлія Мостова, яка є читачкою Райончика в Інстаграмі вже багато років.

Мусю знайшли біля чорного входу в бібліотеку ще кошеням. Спочатку поставили їй там коробочку, а потім дитинка перебралася в саму бібліотеку.

кошка Муся_библиотека_Днепр

Райончик прийшов знайомитися з подарунками: кормом та іграшкою. Юлія розповіла, що киця їсть покупний корм, полюбляє смаки з рибкою. Співробітники бібліотеки самі купляють їй їжу, іноді приносять читачі. Якщо у вас з’явилось бажання принести трохи корму для Мусі, не соромтесь, киця буде вдячна.

кошка Муся_библиотека_Днепр

Улюблені місця кішечки – на стулі біля бібліотекаря на видачі книжок, бо там м’якенько, та під лампою, бо там тепло. Бібліотека для неї – справжній дім, а бібліотекарі стали для Мусі турботливими мамами.

кошка Муся_библиотека_Днепр

Хто давно не був в цій бібліотеці – тут дуже затишно, багато літератури на будь-який смак, можна взяти книжки додому на цілий місяць. Працюють з 10 до 18 щодня, окрім понеділка. Щосуботи проводять безкоштовні майстер-класи для дітей. Мають свою сторінку у Фейсбуці – Бібліотека на проспекті Слобожанському На сторінці публікують анонси та новини, тож підписуйтесь, щоб не загубити».

Фото Ольги Меркулової