У Дніпрі Брежнєв залишиться почесним громадянином міста

Генеральний секретар ЦК КПРС Леонід Брежнєв залишиться почесним громадянином Дніпра: петиція з вимогою позбавити його звання не набрала потрібної кількості голосів. Петиція була розміщена в єдиному реєстрі електронних петицій у травні 2023 року. Повідомляє Суспільне.

“Відповідно до закону України “Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки” вимагаю позбавити звання “Почесний громадянин міста Дніпра” радянського державного та партійного діяча Леоніда Брежнєва”, — вказував автор петиції Микита Винник.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Наразі вона набрала трохи більш як 40 голосів з 3 тисяч, необхідних для розгляду міськрадою.
На сайті петицій також оприлюднена відповідь. У ній, зокрема, мовиться про те, що генсека ЦК КПРС Леоніда Брєжнєва було нагороджено званням “Почесний громадянин міста Дніпропетровська”, яке втратило чинність у 2017 році, коли було запроваджено звання “Почесний громадянин Дніпра”. Звання можна позбавити лише після особистого звернення громадянина чи за відповідним обвинувальним вироком щодо нього.

 

Демонтований бюст Брежнєва в місті Кам’янському. Фото Сергія Цонева

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!