У Дніпрі чергове гучне затримання хабарника (Фото)

Нещодавно ми писали про те, як у Дніпрі погорів на хабарі голова територіальної громади. І ось знову у місті викрито хабарника.

Співробітники Служби безпеки України у межах захисту бізнесу та протидії корупції викрили у Дніпрі на отриманні неправомірної вигоди директора з комерційних питань одного з підприємств Акціонерного товариства «Укрзалізниця». Повідомляють у прес-службі СБУ.

“Оперативники спецслужби встановили, що керівник установи вимагав від представника комерційної структури сто сорок тисяч гривень. За вказану суму зловмисник обіцяв сприяти підприємцю у перерахуванні коштів за поставлені комплектуючі до тепловозів на суму майже мільйон чотириста тисяч гривень. Правоохоронці затримали фігуранта провадження в обласному центрі під час одержання сорока тисяч гривень – частини неправомірної вигоди. Викрита співробітниками СБУ незаконна діяльність могла негативно позначитись на режимі роботи об’єкта критичної інфраструктури через затримки з постачанням комплектуючих матеріалів.  Вирішується питання щодо оголошення зловмиснику про підозру в скоєнні злочину та обрання міри запобіжного заходу”, – йдеться у повідомленні.

У межах кримінального провадження, відкритого за ч. 4 ст. 368-3 Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії. Заходи з викриття та блокування протиправної діяльності проводились спільно з Генеральною прокуратурою та поліцією міста Києва.